Linux Professional Institute (LPI) víta svojho prvého tréningového partnera na Slovensku

Kassel - Bratislava, 24.4.2016: The Linux Professional Institute (LPI), svetový líder v Linuxových certifikáciách (http://www.lpice.eu/) a jeho pobočka LPI Central Europe vítajú svojho prvého tréningového partnera na Slovensku.

LPI Central Europe podpísala zmluvu o autorizovanom tréningovom partnerovi so slovenskou vzdelávacou spoločnosťou ELCT, s.r.o. (http://www.elct.sk/), sídliacou v Košiciach. Spoločnosť ELCT vznikla ako samostatná a nezávislá spoločnosť v roku 2014. Vďaka svoju tímu a know-how pracuje s vyše 20 ročnými skúsenosťami v oblasti ďalšieho vzdelávania, obzvlášť v oblasti IT školení.

Slovenský trh ponúka veľký potenciál vďaka silnému odvetviu IT. Zároveň sme si všimli nárast objemu certifikačných skúšok LPI v tomto regióne. Košice sú pre IT vzdelávanie dôležitým centrom vďaka spoločnostiam ako T-Systems Slovakia alebo AT&T, ako hlavných IT zamestnávateľov, a v neposlednom rade aj vďaka spoločnostiam ako IBM, Ness, FPT, Global Logic, z ktorých sú všetky členmi združenia Košice IT Valley. Radi privítame užšiu spoluprácu s týmito spoločnosťami, vďaka spoločnosti ELCT ako nášmu novému tréningovému partnerovi, a tým poskytneme lepšiu podporu Linux profesionálnom v tomto regióne.“ povedal Reiner Brandt, riaditeľ LPI Central Europe.

Igor Sivy, riaditeľ spoločnosti ELCT, dodáva: “Hlavným poslaním našej spoločnosti je poskytnúť klientom vzdelávacie a konzultačné služby s dôrazom na kvalitu, zodpovednosť, spoľahlivosť, flexibilitu a inovatívnosť našich služieb. Sme presvedčení, že spolupráca s LPI nám pomôže napĺňať toto poslanie. Tešíme sa na užšiu spoluprácu s lídrom v oblasti certifikácií pre Linux.

Viac o Linux Professional Institute:

The Linux Professional Institute ponúka globálny rámec, priemyselné líderstvo a ďalšie služby v podpore a rozvoje profesionálnov v open-source technológiách a v Linuxe. Inštitút, založený Linuxovou komunitou ako medzinárodná nezisková organizácia v septembri 1999, podporuje Linux a open-source hnutie vďaka strategickým partnerstvám, sponzorskej podpore, inovatívnym programom a rozvojovým aktivitám pre Linux komunitu.

Kontakt pre médiá:

Reprezentant LPI pre Slovenskú republiku