Cisco Networking Academy zavádza do programu kurz prispôsobený požiadavkám certifikátu LPI Linux Essentials

Vďaka školeniu NDG Linux Essentials sa výuka Linuxu sprístupní celému svetu

Bratislava, 28. októbra 2014. Spolu so zvyšujúcim sa všeobecným využitím technológie Linux v podnikateľskej sfére sa zvyšuje aj potreba kvalifikovaných pracovníkov v tejto oblasti. Ako odpoveď na požiadavku na solídne znalosti operačného systému Linux vydala Cisco Networking Academy všeobecne prístupný školiaci modul vytvorený spoločnosťou Network Development Group (NDG). Tento modul umožňuje študentom na celom svete získať základné znalosti systému Linux.
Kurz NDG Linux Essentials, ktorý je prispôsobený rozsahu znalostí požadovaných na získanie Certifikátu Linux Professional Institute(LPI) Linux Essentials, zahŕňa základné znalosti systému Linux s osobitným dôrazom na príkazový riadok. Vykonávanie kurzu nevyžaduje dodatočné laboratórne zariadenie, pretože kurz obsahuje okno terminálu Linux,  čo študentom umožňuje získať praktické znalosti ako aj zvýšiť zapojenie a uplatnenie nadobudnutých znalostí v praxi.
“LPI s radosťou podporuje nový smer, ktorý ponúka Cisco Networking Academy a náš partner  NDG. Veľmi kvalitné školenie, dostupné pre širokú verejnosť na celom svete, v budúcnosti pomôže mnohým globálnym iniciatívam open source a umožní väčšiemu počtu používateľov systému Linux lepšie sa pripraviť na profesnú kariéru,” povedal Jim Lacey, predseda Linux Professional Institute.
Sprístupnenie kurzu na platforme Cisco NetSpace Learning Management System pomôže vzdelávacím inštitúciám rýchlo integrovať vzdelávanie open source do ich programu vďaka tomu, že vykonávanie laboratórnych cvičení z Linuxu nevyžaduje  dodatočné zariadenia.
"Vytvorili sme kurz, ktorý umožňuje získať a rozšíriť znalosti operačného systému Linux na báze certifikačného postupu, ktorý je nezávislý na konkrétnej distribúcii certifikátu LPI Linux Essentials. Kurz dokonale pripravuje na skúšku LPI Linux Essentials. Náš praktický materiál umožní študentom pozať témy, ktoré sa často zdajú, alebo skutočné sú, ťažké”, povedal Rich Weeks, predseda NDG. “Ponukou integrovaného  laboratórneho prostredia v rámci kurzu sme umožnili vzdelávacím inštitúciám zapojiť kurz do vzdelávacieho programu, čo umožňuje inštruktorom koncentrovať sa na výuku a podporu študentov. NDG je nadšené spoluprácou s Cisco a LPI, vďaka ktorej získajú žiaci a študenti dôležité znalosti v oblasti systému Linux, čo je veľmi dôležité pre ich profesný rast," dodal Rich Weeks.

„Zapojenie partnera, ako je NDG, pomáha rozšíriť možnosti Sieťového akademického programu – Cisco Networking Academy o nové smery v IT. Školenie Linuxu vhodne doplní súčasné portfólio kurzov - študenti si okrem znalosti sieťových technológií odnesú aj ďalšie zručnosti, ktoré vo svojej budúcej praxi iste uplatnia. Navyše je to príležitosť pre nové školy, ktoré sa už Linuxom zaoberajú, a zapojením sa do Cisco Networking Academy získajú hotový kurz s prípravou na priemyslovú certifikáciu,” povedal Karol Kniewald, Area Academy Manager spoločnosti Cisco.
Kurz NDG Linux Essentials je už dostupný vo všetkých Cisco Networking Academy na celom svete. Ďalšie informácie o pripojení k programu Cisco Networking Academy sú dostupné na www.netacad.com/web/about-us/get-involved/become-an-academy .

LPI (http://www.lpice.eu/sk/home.html) je poprednou organizáciou uznávanou po celom svete, presadzuje profesionálne používanie Linuxu a slobodného, otvoreného softvéru. LPI certifikácia v priemyselnom štandarde je poskytovaná na tisícoch miest po celom svete, vo viacerých jazykoch a s podporou zamestnávateľov, dodávateľov zariadení, inštruktorov.

O NDG:
Network Development Group (NDG), www.netdevgroup.com pomáha vysokoškolským inštitúciám vyučovať znalosti nutné pri práci v IT podľa certifikačných programov, ktoré sú uznávané v podnikateľskej sfére. Network Development Group vytvára technológie, ktoré podporujú vysokoškolské centrá pri zavádzaní komplexných prostredí výuky nutných pre úspešné vzdelávanie študentov.

O Cisco Networking Academy:
Cisco Networking Academy je doteraz najdlhšie fungujúcim CSR programom spoločnosti Cisco. Celkom 9000 akadémiami v 170 krajinách sveta už za dobu ich existencie prešlo cez 5 miliónov študentov. Vďaka prepracovanému vzdelávaciemu systému pomáha Networking Academy študentom rozvíjať ICT zručnosti potrebné pre získanie práce v odbore, priebežné rozširovanie ich vedomostí a prípravu na medzinárodne uznávané certifikácie. Na Slovensku pôsobí 154 inštruktorov a 61 akadémií, ktorými len v minulom roku prešlo viac ako 5300 študentov. Za dobu pôsobenia programu v SR hostil celkovo cez 26 800 študentov. Ďalšie informácie nájdete na www.netacad.sk.