Open Source Day 2016

Dn. 26 kwietnia br. Linux Profesional Institute Europa Środkowa wziął udział, jako jeden z patronów medialnych, w konferencji Open Source Day 2016 w Warszawie.

Open Source Day to największa w Polsce konferencja poświęcona otwartym rozwiązaniom i jedno z najciekawszych wydarzeń w kalendarzu spotkań IT.

Rozwiązania open source już od wielu lat zyskują sobie uznanie na całym świecie, jako połączenie jakości, bezpieczeństwa i konkurencyjnej ceny. Z rozwiązań open source korzystają znaczące krajowe banki i ubezpieczyciele, wszystkie firmy telekomunikacyjne, a także rosnąca liczba organizacji z sektora publicznego. Konferencja była okazją do spotkania przedstawicieli tych środowisk, wymiany doświadczeń, nawiązania relacji i zapoznania się z najnowszymi trendami w rozwiązaniach open source.

LPI wziął aktywny udział w spotkaniu, udzialając informacji na swoim stoisku informacyjnym na tematy związane z podnoszeniem i certyfikowaniem kompetencji specjalistów branży IT,w szczególności technologii opartych na Linuksie.

Ponadto, w trakcie konferencji osoby, które odwiedziły stoisk informacyjne Linux Professional Institute miały możliwość wzięcia udziału w losowaniu dwóch bezpłatnych voucherów na egzamin LPI Linux Essentials o wartości 110 EUR każdy. Jeżeli wziąłeś udział, sprawdź swoją skrzynkę mailową, aby dowiedzieć się, czy jesteś jednym z kandydatów, który miał szczęście otrzymać voucher!