LPI na targach CeBIT 2012: Voucher na zakup sprzętu o wartości 500,- Euro za najlepszy wynik uzyskany na egzaminie LPI

Warszawa, 22 lutego 2012: Linux Professional Institute (LPI) Europa Środkowa (www.lpice.eu), rozpoznawalny w skali globalnej lider na rynku certyfikatów dla specjalistów ds. technologii linuksowych, oferujący wszechstronne, najwyższej jakości i neutralne (niezwiązane z konkretnym dostawcą technologii) egzaminy, organizuje kilka sesji egzaminu pisemnego na targach CeBIT 2012 w Hanowerze. Dla uczestnika egzaminu, który otrzyma najlepszy wynik spółka Thomas-Krenn.AG sponsoruje voucher na zakup sprzętu o wartości 500,- Euro.

Egzaminy odbędą się w czwartek, 8 marca, piątek, 9 marca, o godz. 14.00 i 17.00 oraz w sobotę, 10 marca o godz. 14.00 przy głównym wejściu na targi „Messe Ost“ w Sali Partnera LPI "Multi-Media Berufsbildende Schule Hannover (MMBBS)", Expo Plaza 3, Hanower. Szczegółowa mapa dostępna jest na: www.mmbbs.de/info/anfahrt/ .

LPI utworzy listę z wynikami wszystkich uczestników egzaminów zdanych w trakcie targów CeBIT 2012. Uczestnik, który otrzyma najwyższą ocenę, otrzyma w nagrodę voucher na zakupy o wartości 500,- Euro do wykorzystania w firmie Thomas-Krenn.AG (http://www.thomas-krenn.com/de/index.html).

Na targach dostępne będą następujące egzaminy LPI:
- LPIC-1 i LPIC-2 (101, 102, 201, 202) – w jęz. angielskim i niemieckim
- LPIC-3 (301, 302, 303 i 304) – w jęz. angielskim

Koszt każdego z egzaminów 101, 102, 201 i 202 to 80,- Euro, egzaminu 301: 100,- Euro, płatne gotówką bezpośrednio przed egzaminem. Jest to koszt niemal o połowę niższy niż w przypadku egzaminów w centrach komputerowych.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc na sali egzaminacyjnej, wymagana jest rejestracja na stronie http://lpievent.lpice.eu . Kandydaci będą proszeni o przedstawienie dokumentu tożsamości ze zdjęciem oraz numeru LPI ID. Aby otrzymać LPI ID, należy się wcześniej zarejestrować na stronie https://cs.lpi.org/caf/Xamman/register.

LPI ponadto zaprasza do swojego stanowiska informacyjnego C54 w holu 26, na terenie "CeBIT lab".

LPI Europa Środkowa:
LPI Europa Środkowa reprezentuje Linux Professional Institute (LPI) na terenie Austrii, Belgii, Czech, Niemiec, Luksemburga, Holandii, Polski I Szwajcarii. LPI promuje i certyfikuje podstawowe umiejętności z zakresu technologii Linuksa i Open Source dostarczając wysokiej jakości, neutralne egzaminy. Utworzone jako międzynarodowa organizacja non-profit we wrześniu 1999 r. przez społeczność linuksową, Linux Professional Institute jest uznanym liderem na rynku certyfikacji specjalistów ds. Linuksa. LPI jest aktywne w zakresie promocji Linuksa i ruchu Open Source poprzez partnerstwa strategiczne, sponsoring, innowacyjne programy i działalność na rzecz społeczności linuksowej. Głównymi sponsorami finansowymi LPI są Sponsorzy Platynowi: IBM, Linux Journal, Linux Magazine, Novell, SGI, i TurboLinux oraz Sponsorzy Złoci: HP i IDG.

Szczegółowe informacje: http://www.lpice.eu
Twitter: http://twitter.com/#!/lpi_ce