Informacja prasowa: bezpłatne egzaminy Microsoft dla specjalistów Linuksa z certyfikacją LPI

Warszawa,13 maja 2014 r.: Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu na rozszerzoną, heterogeniczną, niezbędną we współczesnym, mieszanym środowisku teleinformatycznym, wiedzę specjalistów IT, Microsoft i Linux Professional Institute (LPI), organizacja zajmująca się certyfikacją specjalistów ds. Linuksa, lider na rynku (http://www.lpi.org), mają przyjemność zaprosić do udziału w innowatorskim projekcie.

Osoby posiadające certyfikat LPI na poziomie LPIC-2 oraz LPIC-3 w okresie od 14 maja do 20 czerwca 2014 r. będą mogli skorzystać z promocji, mianowicie bezpłatnej możliwości zdania jednego wybranego z poniższej listy, egzaminu Microsoft.

o Exam 70-410: Installing and Configuring Windows Server 2012 (https://www.microsoft.com/learning/en-us/exam-70-410.aspx)

o Exam 70-411: Administering Windows Server 2012 (https://www.microsoft.com/learning/en-us/exam-70-411.aspx)

o Exam 70-412 Configuring Advanced Windows Server 2012 Services (https://www.microsoft.com/learning/en-us/exam-70-412.aspx)

o Exam 74-409: Server Virtualization with Windows Server Hyper-V and System Center (https://www.microsoft.com/learning/en-us/exam.aspx?ID=74-409)

Promocja będzie trwać od chwili ogłoszenia do 20 czerwca br. Dzień 20 czerwca jest ostatnim dniem przyjmowania zgłoszeń na bezpłatne egzaminy w wybranym ośrodku szkoleniowym – egzamin może zostać zamówiony na termin późniejszy. Promocja obejmuje dowolnie wybrany jeden z 4 powyżej wymienionych egzaminów.

Osoba, która zarejestruje się na promocyjny egzamin i nie wykorzysta zamówionego terminu, nie odwołując go z odpowiednim wyprzedzeniem, zgodnie z regulaminem wybranego ośrodka szkoleniowego, traci możliwość ponownej bezpłatnej rejestracji. Ośrodki szkoleniowe biorące udział w akcji to Integral Technologies Sp. z o.o. (http://www.integral-tech.pl/default.aspx) oraz Altkom Akademia S.A. (http://www.altkom.pl/), dowolny oddział.

Kandydaci zainteresowani skorzystaniem z promocji, po zgłoszeniu się do przedstawiciela LPI (elzbieta.godlewska@lpice.eu) otrzymają szczegółową informację wraz z voucherem do rejestracji na egzamin oraz listę bezpłatnych źródeł wiedzy przygotowujących do wybranych egzaminów.

Planowanym kolejnym etapem wspólnej akcji promocyjnej LPI i Microsoft będzie udostępnienie bezpłatnych egzaminów LPIC-2 oraz LPIC-3 dla osób posiadających certyfikaty MCSA lub MCSE.

Linux Professional Institute wspierany jest na całym świecie przez firmy sektora IT, klientów korporacyjnych, społeczności zawodowe, jednostki rządowe i środowiska naukowe. Program certyfikacyjny LPI jest rozpowszechniany poprzez sieć programów partnerskich na pięciu kontynentach i jest dystrybuowany w wielu językach w ponad 5 tys. centrach egzaminacyjnych. Od roku 1999, LPI przeprowadził ponad 370 tys. egzaminów i wydał ponad 135 tys. certyfikatów LPIC na całym świecie. Od stycznia 2011 roku LPI posiada swoje przedstawicielstwo w Polsce.

Linux Professional Institute tworzy globalne ramy, nadaje kierunki i świadczy usługi mające na celu ulepszenie i rozwój kariery zawodowej na całe życie w zakresie Linuksa i Open Source. Utworzony jako międzynarodowa organizacja non-profit we wrześniu 1999 r. przez społeczność linuksową, Linux Professional Institute jest rozpoznawalnym liderem na rynku certyfikacji specjalistów ds. Linuksa i Open Source. LPI jest aktywne w zakresie promocji Linuksa i ruchu Open Source poprzez partnerstwa strategiczne, sponsoring, innowacyjne programy i działalność na rzecz społeczności linuksowej.

+48 660.705.266