Cisco Networking Academy rozšiřuje nabídku o kurz přizpůsobený požadavkům certifikace LPI Linux Essentials

Díky školení NDG Linux Essentials bude výuka Linuxu dostupná na celém světě

Praha 15. října 2014 – Spolu se stoupajícím všeobecným využitím technologie Linuxu v podnikání, stoupá také poptávka po odborně způsobilých zaměstnancích v tomto oboru. Vzhledem k poptávce po řádných znalostech Linuxu, Cisco Networking Academy zahájila veřejně dostupný školicí modul, vytvořený Network Development Group (NDG), který umožňuje studentům na celém světě získat základní znalosti Linuxu.

Kurz NDG Linux Essentials přizpůsobený rozsahu znalostí požadovaných k získání Certifikátu Linux Professional Institute (LPI) Linux Essentials, zahrnuje základní znalost operačního systému Linux, zejména příkazový řádek. Provádění kurzu nevyžaduje dodatečná laboratorní zařízení, protože kurz obsahuje okno terminálu Linux, což umožňuje studentům získat praktické znalosti a zároveň zvýšit zapojení a uplatnění získaných znalosti v praxi.

LPI s radostí podporuje nový kurz nabízený Cisco Networking Academy a naším partnerem NDG. Velmi kvalitní školení, dostupné pro širokou veřejnost na celém světě bude přispívat mnohým open source projektům a umožní většímu počtu uživatelů Linuxu lépe se připravit k profesní kariéře,” řekl Jim Lacey, předseda Linux Professional Institute.

Dostupnost kurzu na platformě Cisco NetSpace Learning Management System pomůže vzdělávacím institucím rychle zapojit open source vzdělávání do jejich programu díky tomu, že provádění laboratorních cvičení z Linuxu nevyžaduje dodatečná zařízení.

"Připravili jsme kurz, který umožňuje získat a rozšířit znalosti týkající se operačního systému Linux, a to na bázi certifikačního postupu nezávislého na konkrétní distribuci certifikátu LPI Linux Essentials. Kurz dokonale připravuje ke zkoušce LPI Linux Essentials. Naše praktické pomůcky umožní studentům poznat témata, která se zdají být nebo skutečně jsou obtížná,” řekl Rich Weeks, Předseda NDG. “Nabídnutím v rámci kurzu integrovaného laboratorního prostředí jsme umožnili vzdělávacím institucím rychle zapojit kurz do programu vzdělávání, což znamená, že se mohou instruktoři soustředit na výuku a podporování studentů. NDG je nadšena spoluprací s Cisco a LPI, díky níž žáci a studenti získají důležité znalosti v oblasti Linuxu pro jejich profesní kariéru " dodal Rich Weeks.

„Zapojení partnera, jako je NDG, pomáhá rozšířit možnosti programu Cisco Networking Academy o nové směry IT. Školení Linuxu vhodně doplní stávající portfolio kurzů – studenti si kromě znalosti síťových technologií odnesou i další dovednosti, které ve své budoucí praxi uplatní. Navíc je to i příležitost pro nové školy, které se již Linuxem zabývají, a zapojením se do Cisco Networking Academy získají hotový kurz s přípravou na průmyslovou certifikaci,“ řekl Karol Kniewald, Area Academy Manager pro Evropu společnosti Cisco.

Kurz NDG Linux Essentials je už dostupný ve všech Cisco Networking Academy na celém světě. Dodatečné informace týkající se připojení k programu Cisco Networking Academy najdete na stránkách: https://www.netacad.com/web/about-us/get-involved/become-an-academy

O NDG:

Network Development Group (NDG), www.netdevgroup.com, pomáhá vysokoškolským institucím vyučovat znalosti nezbytné pro práci v IT, podle certifikačních programů uznávaných v podnikání. Network Development Group tvoří technologie, které podporují vysokoškolská střediska při zavádění komplexních vyučovacích prostředí nezbytných pro úspěšné vzdělávání studentů.

O LPI:

Linux Professional Institute (http://www.lpice.eu/cz/domu.html) je uznávaný globální lídrem v certifikaci linuxových profesionálů díky komplexním, kvalitním a nezávislým zkouškám. LPI buduje a udržuje standard pro profesionální dovednosti v oblasti Linuxu a open-source software. LPI byl založen 25. října 1999 jako kanadská nezisková organizace s hlavním sídlem nedaleko Toronta. Linux Professional Institute je přední světová organizace, jež pomáhá odborníkům, kteří používají Linux a Open Source Software.
Standardní certifikace LPI jsou vydávány na více než tisíci místech po celém světě, v různých jazycích a s podporou zaměstnavatelů, prodejců a školitelů.
Od roku 1999 LPI provedl více než 350 000 zkoušek po celém světě.

O Cisco Networking Academy:

Cisco Networking Academy je dosud nejdéle fungujícím CSR programem společnosti Cisco. Celkem 9000 akademiemi ve 170 zemích světa již za dobu jejich existence prošlo přes 5 milionů studentů. Díky propracovanému vzdělávacímu systému pomáhá Networking Academy studentům rozvinout ICT dovednosti nutné pro získání práce v oboru, průběžné rozšiřování jejich znalostí a přípravu na mezinárodně uznávané certifikace. V České republice působí 212 instruktorů a 72 akademií, kterými jen v loňském roce prošlo více než 7600 studentů. Za dobu působení programu v ČR hostil celkem přes 30 000 studentů. Partnery programu Cisco Networking Academy v České republice jsou společnosti Bluecom, i-com-unity a Intercom Systems.

Další informace najdete na www.netacad.cz.